Sociëteit

Ontmoeting

Sociëteit Vereeniging is een ontmoetingsplek voor ondernemende mensen op een prachtige locatie in Haarlem. Het is een actieve vereniging, waarvan de leden zo’n 150 evenementen per jaar organiseren. De activiteiten variëren van intieme literaire bijeenkomsten en wijnproeverijen tot sport en spel, concerten, filmavonden, lezingen, debatten borrels, diners en feesten. We hebben een aanbod voor elke interesse, zoals geschiedenis, technologie, energie, ruimtelijke ontwikkeling en architectuur, economie, bestuur of kunst.

Lees meer

Interviews - Ontspanning - Muziek

 

Breed aanbod

Sociëteitleden zorgen zelf voor een mooi aanbod activiteiten. Dat doen ze vanuit diverse commissies. Deels zijn die gericht op het functioneren van de vereniging, zoals de bouwcommissie, de kascommissie (en het bestuur). Andere commissies zijn vooral bezig met het organiseren van sport- en spel, lezingen, films, discussies en dergelijke. Een beknopt overzicht.

Lees meer

Lekker eten en smakelijke dranken

 

Smakelijk

Sociëteit Vereeniging zorgt goed voor de inwendige mens. De bar is elke werkdag geopend voor heerlijke koffie en thee, goede wijnen, lekkere biertjes en andere dranken. Overdag zijn er kleine hapjes beschikbaar.

Overdag serveren we een lekkere lunch met heerlijke belegde broodjes, tosti’s, kroketten en soep van de dag. De borrel wordt extra smakelijk met diverse SOBITES. Van gemengde noten, tot gamba’s met chilisaus en lekkere bittergarnituren.

Lees meer

Ruim 160 jaar jong

 

Historie

Sociëteit Vereeniging is in 1856 opgericht door 24 Haarlemse ondernemers als club voor heren uit de middenklasse, geschoeid op Engelse leest. Vanaf het begin had men behoefte aan een eigen sociëteitsruimte met onder andere een gezelschapszaal, een biljart- en speelkamer, keuken, kelder en privé-vertrekken voor een kastelein. Ook wilde men graag een tuin voor zomerse activiteiten. De tuin moest groot genoeg zijn voor een kolf- en kegelbaan. Voor de somma van 8.000 gulden werd in augustus 1856 een perceel aangekocht aan de Lange Begijnestraat. Na een verbouwing had “De Vereeniging” in november 1857 dus een eigen ruimte die feestelijk werd geopend. 

Lees meer