Ook zo klaar met Dry January!! Dan wordt het tijd om de smaakpapillen weer op orde te brengen. Dat doen we deze keer met onze eigen SOTaste sommelier Tobias Schuijt. Hij neemt ons mee naar Frankrijk waarbij hij ons de essentiële basisprincipes van het wijnproeven gaat uitleggen. Want, wat weet U van ….sulfieten, zuren, vegetaal of floraal? Tobias gaat ons vertellen hoe het zit. De volgende stap is het proeven van wijnen. Hoe? We gaan ‘blind’ proeven! Daarna? Dan kunnen wij met een gerust hart spreken over een Beaujolais met een intens robijnrode kleur en met kenmerkende geuren als viooltjes, iris en framboos en waarvan de smaak toegankelijk is maar intens en geschraagd!
Het is kort dag maar wij heten jullie van harte welkom. Inloop 19.45. Graag inschrijven via de website.
Ps. Nieuwsgierig naar meer wijnkennis? SOTaste is van plan naast de reguliere wijnproeverijen een korte cursus professioneel wijnproeven te organiseren. We denken aan 2 of 3x op zondagmiddagen in februari. Hopelijk is er voldoende animo.
Team SOTaste: Irene van der Lubbe, Willy Meekes en Tobias Schuijt