Home > Nieuws
Uit het archief
De Hap van Lies: een heerlijk recept
De "Hap van Lies" is inmiddels al wereldberoemd op de Sociëteit en is regelmatig te proeven bij de vrijdagmiddagborrels. Aangezien iedereen erg enthousiast is over de kookkunsten van Lies (de vrouw van Bart Jaspers, hij boft...) heeft Liesbeth speciaal voor onze leden een heerlijk recept gemaakt.
Thaise kip & cashew
Voor ongeveer 4 personen Klaar in 20 minuten
Maak met alle restjes uit je groentela.
ingrediënten:
• 3 rode pepers in vieren gehakt
• 2 teentjes knoflook gehakt
• 2 rode uien gesneden
• 1 of 2 kipfilets, dun gesneden
• scheutje arachideolie
• groente gesneden b.v. wortel, broccoli, paddestoelen
• 4 stuks lenteui
• bosje koriander
• evt. thai basilicum
• 3/4 zakje cashewnoten
• 2 el thaise bruine suiker of bruine basterdsuiker
• flinke scheut oestersaus
• scheutje vissaus
• pandanrijst (klaarmaken volgens pak)
Bereiding:
• Een wokpan met een scheutje olie
• De kip bijna gaar bakken met de rode pepers en de knoflook
• Voeg de thai suiker toe en de uien
• Even roeren
• Voeg de groente toe
• Even roeren ongeveer 3 minuten
• Voeg een scheutje vissaus en oestersaus toe
• Flink omroeren
• Voeg cashewnoten toe
• En als laatste de basil, koriander en de klein gesneden bosui
Serveren met de pandanrijst
Tip: als je veel maakt en je wilt het bewaren doe de cashewnoten dan apart op je bord, deze worden namelijk zacht als je het bewaart en dat is niet lekker.
Liesbeth Jaspers
woensdag 5 juni 2024
VORIGE | VOLGENDE