Home > Nieuws
Uit het archief
De Hap van Lies: een heerlijk recept
De "Hap van Lies" is inmiddels al wereldberoemd op de Sociėteit en is regelmatig te proeven bij de vrijdagmiddagborrels. Aangezien iedereen erg enthousiast is over de kookkunsten van Lies (de vrouw van Bart Jaspers, hij boft...) heeft Liesbeth speciaal voor onze leden een heerlijk recept gemaakt.
Thaise kip & cashew
Voor ongeveer 4 personen Klaar in 20 minuten
Maak met alle restjes uit je groentela.
ingrediėnten:
3 rode pepers in vieren gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
2 rode uien gesneden
1 of 2 kipfilets, dun gesneden
scheutje arachideolie
groente gesneden b.v. wortel, broccoli, paddestoelen
4 stuks lenteui
bosje koriander
evt. thai basilicum
3/4 zakje cashewnoten
2 el thaise bruine suiker of bruine basterdsuiker
flinke scheut oestersaus
scheutje vissaus
pandanrijst (klaarmaken volgens pak)
Bereiding:
Een wokpan met een scheutje olie
De kip bijna gaar bakken met de rode pepers en de knoflook
Voeg de thai suiker toe en de uien
Even roeren
Voeg de groente toe
Even roeren ongeveer 3 minuten
Voeg een scheutje vissaus en oestersaus toe
Flink omroeren
Voeg cashewnoten toe
En als laatste de basil, koriander en de klein gesneden bosui
Serveren met de pandanrijst
Tip: als je veel maakt en je wilt het bewaren doe de cashewnoten dan apart op je bord, deze worden namelijk zacht als je het bewaart en dat is niet lekker.
Liesbeth Jaspers
Geplaatst: 5-6-2024
VORIGE | VOLGENDE