Home > Nieuws
SO Taste
Succesvolle whisky ontdekkingsreis!
Wat een super avond!
De Schotse whisky kent geen geheimen meer voor ons! Wist u dat het toevoegen van één enkele druppel water of het eten van een simpel plakje cake de smaak van whisky kan beïnvloeden?
Onder aanvoering van Dirk en Kitty, eigenaars van Liquid Gold uit de Koningsstraat, werd het whiskytableau uit Schotland aan de hand van het stokersambacht met z’n monkey shoulder en angel’s share én de belangrijke functie van de master blender toegelicht.
Bij het proeven (geurwaarneming met neus én mond) van de zes whisky’s met bijpassende hapjes kwamen aan bod de licht rokerige Ben Nevis, de sterk naar turf ruikende Ailsa Bay uit de Lowlands, de langs de rivier de Spey gelegen Benrinnes (prikkelend) en de Glenrothes (met ‘sherry toon’ en vergezeld van melk en pure chocola) en de Unnamed Orkney van de Nederlandse bottelaar Van Wees met een ‘heide toon’.
De Bunnahabhain Staoicha van het eiland Islay, vandaar de lichte zouttoon, is mild van smaak en kwam als favoriet van de SO tasters uit de bus. De Bunnahabhain verdient dan ook een plaats op de kaart van de Sociëteit.
Feasgar math!!
Irene van der Lubbe en Willy Meekes
Geplaatst: 14-2-2024
VORIGE | VOLGENDE