☰  SOCIĖTEIT
VEREENIGING
HAARLEM
ZIJLWEG 1
ZAALVERHUUR
AGENDA
• NIEUWS
LOGIN
Home > Nieuws

Rido Doves, lid van verdienste Sociėteit Vereeniging, is overleden


Beste leden Sociėteit Vereeniging,

Vandaag ontvingen wij het bericht dat ons lid van verdienste Rido Doves op bijna negentig jarige leeftijd is overleden.

Rido werd lid van de Sociėteit in 1997. Sindsdien konden wij hem bijna dagelijks op de Sociėteit ontmoeten tijdens activiteiten, zoals biljarten en kaarten, waar hij graag aan deelnam.
In de periode 2001 - 2009 vervulde Rido Doves de bestuursfunctie Commissaris Buffet.
In de Algemene Ledenvergadering datum 3 oktober 2009 nam ik in mijn toenmalige functie van voorzitter met veel waardering en dankbaarheid afscheid van Rido als collega bestuurslid.
(Citaat uit de notulen) “De heer Hoenderdos vindt het prijzenswaardig dat de heer Doves gedurende meer dan 8 jaar in het bestuur de rol van commissaris buffet op zorgvuldige en plichtsgetrouwe heeft vervuld. De heer Doves heeft aangegeven de sociėteit te willen blijven bezoeken, maar hij doet een stapje terug als commissaris buffet en wilde zijn functie niet eerder neerleggen alvorens hij er gerust op kon zijn dat voor hem een waardig opvolger is gevonden. De komst van Stijn de Geus luidt veranderingen in, maar ook een groot vertrouwen in hem als opvolger. Hij dankt de heer Doves hartelijk voor zijn jarenlange inzet voor de sociėteit en overhandigt hem namens de vereniging een kistje wijn en een uitnodiging voor een etentje.” (Einde Citaat)

Tijdens dezelfde Algemene Ledenvergadering werd Rido ook benoemd als lid van verdienste.
(Citaat uit de notulen) "De heer Hoenderdos geeft aan dat het bestuur in de afgelopen periode bekeken heeft welk lid eventueel in aanmerking zou kunnen komen voor de benoeming tot lid van verdienste. Hierbij is langdurig gekeken naar de verrichtingen en intensieve inzet van het hierna te noemen sociėteitslid, zoals door hem belangeloos tentoongespreid ten behoeve van het gesmeerd laten lopen van de sociėteitsactiviteiten ten behoeve van de sociėteit en haar leden. Vanzelfsprekend is goed gekeken naar de integriteit van het voorgestelde lid en naar wat hij in het verleden voor de sociėteit heeft gedaan en nu nog doet. Zijn niet aflatende zorg voor het steeds weer goed laten functioneren van datgene waarvoor hij zich verantwoordelijk voelt, is een lidmaatschap van verdienste volledig waard. Het bestuur verzoekt de leden, hier in vergadering bijeen, om het navolgende lid te benoemen tot lid van verdienste van de Sociėteit “Vereeniging”. De heer Doves is iedereen bekend. Hij was bestuurslid vanaf 2001 tot zijn aftreden vandaag en zette zich belangeloos in in zijn functie van commissaris buffet. Gedurende deze jaren bracht hij ook zijn kennis en ervaring in die hij in zijn werkzame leven opbouwde in gerenommeerde horecagelegenheden. De heer Doves is een bescheiden man die een belangrijke bijdrage levert aan de sfeer gedurende de talrijke momenten dat hij in zijn functie commissaris der sociėteit, of kaartend of aan het biljart in de sociėteit aanwezig is.
Het bestuur verzoekt de leden om de voordracht, die tevens gesteund wordt door verzoeken van talrijke sociėteitsleden, om de heer Rido Doves te benoemen als lid van verdienste en vraagt hiervoor instemming.
Onder luid applaus wordt de heer Doves benoemd als lid van verdienste." (Einde Citaat)

Maandag 24 januari om 15.30 uur nemen wij afscheid van Rido Doves in de aula van het crematorium Sterrenheuvel, Vergierdeweg 458 te Haarlem.
Het is mogelijk om de afscheidsdienst online te volgen door in te loggen via de website https://www.sterrenheuvellive.nl en dan naar “kijk livestream”, code 442803
Zie bijgaande rouwkaart rido-doves.pdf

Met mooie en dankbare herinneringen nemen wij afscheid van Rido Doves en wensen zijn familie veel sterkte met het verlies van hun lieve vader, broer en opa.

donderdag 20 januari 2022


Download rido-doves.pdf


VORIGE | VOLGENDE
Home
Contact
Aanmelden nieuwsbrief
Agenda
Nieuws
Zoek
Lid worden
Facebook
Linkedin
Instagram
Rss
Login
Agenda
Leesclubs (8)
Sociėteit Klassiek (4)
Vereeniging (1)
SO Business (1)
SO Taste (1)
Biljarten (1)
Diners club (1)
Geschiedenistafel (1)

Zaalverhuur
Feest- en Trouwlocatie in Haarlem
Zaalverhuur Haarlem
Vergaderlocatie Haarlem
Evenementenlocatie Haarlem
Offerte Zaalverhuur
Catering
De Clubzaal
Heerenkamer
Bibliotheek
Rond de bar
Bestuurskamer

Contact
Contactgegevens
Parkeergarage Raaks 250 meter
Introducees
Colofon
Media partners
Word lid van onze Sociėteit Vereeniging
Zijlweg 1
Van Herensociėteit tot PHIL Haarlem,HRLM87
Het gebouw Zijlweg 1
Geschiedenis Sociėteit
Geschiedenis gebouw
75-jarig bestaan van de Sociėteit
125-jarig bestaan van de Sociėteit I
125-jarig bestaan van de Sociėteit II
Schermwedstrijd 1906
Zijlweg 1 noordzijde
Mengelberg in voormalige Sociėteit

Sponsoren
Vista Telecom
Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
Smith Boeser van Grafhorst Notarissen
Andriessen Piano’s~Vleugels
Clubs
ALV
Biljarten
Bridgeclub
De Maatschappij
Diners club
Diners Club & SO Business
Filmavonden
Geschiedenistafel
Haarlem Comedy CLub
Klaverjassen
Kunst- en Cultuur SO Art
Ledencommissie
Leesclubs
SO Business
SO Kennis
SO Lezingen
SO Taste
Sociėteit Klassiek
SoLeesHis
Uit het archief
Vereeniging