☰  SOCIĖTEIT
VEREENIGING
HAARLEM
ZIJLWEG 1
ZAALVERHUUR
AGENDA
• NIEUWS
LOGIN
Pand Sociėteit Vereeniging bestaat 100 jaar
Home > Nieuws

Ledencommissie

Pand Sociėteit Vereeniging bestaat 100 jaar


Een gebouw voor alle Haarlemmers

Sinds afgelopen februari heeft de Societeit Vereeniging een nieuw zakenbestuur. Het bestuur wil de deuren van het gebouw openen voor alle Haarlemmers en niet alleen voor de leden. "Het was de afgelopen jaren te veel een gesloten vesting", meent nieuw bestuurslid Joke Breemouer.

Joke werd acht jaar geleden gevraagd om lid te worden van de sociėteit mede door haar kennis van kunst en cultuur. Als directeur van Kunstlijn Haarlem heeft ze een groot netwerk en veel ervaring in het organiseren van evenementen. Ze coordineerde verschillende exposities en openingen in het gebouw. "Vorig jaar kwam de sociėteit negatief in het nieuws, daar was ik niet blij mee. In februari werd ik gevraagd om zitting te nemen in het nieuwe bestuur lk had al snel door dat er met de nieuwe aanpak een ander elan zou kunnen ontstaan. Er zijn zoveel besturen geweest, maar nog nooit een zakenbestuur. We kunnen nu sneller doorpakken en krijgen meer geregeld."

MEER BEKENDHEID
Volgens Joke verdient het gebouw van de sociėteit meer bekendheid bij alle Haarlemmers. "Het pand is de laatste jaren te besloten geweest. We vinden dat meer mensen moeten kunnen genieten van dit prachtige gebouw met zijn bijzondere ruimtes. Het pand leent zich bij uitstek voor netwerkborrels en evenementen zoals Kunstlijn Haarlem of de Open Monumentendagen, maar ook voor een voorstelling van Theater De Liefde, mocht die een locatie zoeken. Iedereen is welkom."

Joke is al jaren enthousiast lid van de sociėteit. Ze voelt zich er thuis. "Er worden diverse activiteiten en etentjes voor de leden georganiseerd. Vier dagen per week kun je als lid binnen lopen voor een drankje of een lunch. Er is altijd wel iemand aanwezig voor een interessant gesprek. Ik heb een passie voor het gebouw ontwikkeld, er heerst een fijne sfeer. Het is prettig om door het pand te dwalen."

FOTOBOEK
In de afgelopen periode stelde Joke samen met andere sociėteitsleden een fotoboek samen ter ere van het 100-jarig bestaan van het gebouw dit jaar. Het boek gaat over de geschiedenis, de architectuur en de aanwezige kunst in het pand, en over wat er tegenwoordig allemaal wordt georganiseerd. "We zijn ons eigen archief ingedoken en hebben in het Noord-Hollands Archief gezocht naar fotomateriaal. Als je door het gebouw loopt, zie je opvallend veel kunst. Prachtig glas in lood, schilderijen en tegeltableaus. We hebben diverse fotografen gevraagd die details te fotograferen. Uiteindelijk hadden we veel foto’s, de keuze voor een fotoboek met begeleidende tekst lag voor de hand. We zijn er trots op. Het eerste exemplaar wordt 22 september aangeboden aan burgemeester Jos Wienen."

Voor meer informatie over het fotoboek mail je naar: info@societeitvereeniging.nl of kijk op de website: https://www.societeitvereeniging.

Interview uit HRLM87
Door: Meta van der Meijden

https://www.haarlemse-stadsglossy.nl/

dinsdag 19 september 2023

VORIGE | VOLGENDE
Home
Contact
Aanmelden nieuwsbrief
Agenda
Nieuws
Zoek
Lid worden
Facebook
Linkedin
Instagram
Rss
Login
Agenda
Leesclubs (8)
Sociėteit Klassiek (4)
Diners Club & SO Business (2)
Geschiedenistafel (2)
SO Business (1)
SO Taste (1)
Vereeniging (1)
Biljarten (1)

Zaalverhuur
Feest- en Trouwlocatie in Haarlem
Zaalverhuur Haarlem
Vergaderlocatie Haarlem
Evenementenlocatie Haarlem
Offerte Zaalverhuur
Catering
De Clubzaal
Heerenkamer
Bibliotheek
Rond de bar
Bestuurskamer

Contact
Contactgegevens
Parkeergarage Raaks 250 meter
Introducees
Colofon
Media partners
Word lid van onze Sociėteit Vereeniging
Zijlweg 1
Van Herensociėteit tot PHIL Haarlem,HRLM87
Het gebouw Zijlweg 1
Geschiedenis Sociėteit
Geschiedenis gebouw
75-jarig bestaan van de Sociėteit
125-jarig bestaan van de Sociėteit I
125-jarig bestaan van de Sociėteit II
Schermwedstrijd 1906
Zijlweg 1 noordzijde
Mengelberg in voormalige Sociėteit

Sponsoren
Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
Vista Telecom
Andriessen Piano’s~Vleugels
Smith Boeser van Grafhorst Notarissen
Clubs
ALV
Biljarten
Bridgeclub
De Maatschappij
Diners club
Diners Club & SO Business
Filmavonden
Geschiedenistafel
Haarlem Comedy CLub
Klaverjassen
Kunst- en Cultuur SO Art
Ledencommissie
Leesclubs
SO Business
SO Kennis
SO Lezingen
SO Taste
Sociėteit Klassiek
SoLeesHis
Uit het archief
Vereeniging