☰  SOCIËTEIT
VEREENIGING
HAARLEM
ZIJLWEG 1
ZAALVERHUUR
AGENDA
• NIEUWS
LOGIN
Heerlijk slot-concert
Home > Nieuws

Sociëteit Klassiek

Heerlijk slot-concert


Verslag klassiek concert Sociëteit Vereeniging zondag 12 mei 2024.Trio d’Encore on tour (de france).


Afgelopen zondag beleefden wij het slotconcert van seizoen 2023-2024. De commissie SOCIETEIT KLASSIEK mocht zich verheugen op een grote opkomst, rond de 80 gasten. Het publiek luisterde aandachtig en met enthousiasme naar het bijzondere programma.

Trio d’ Encore opgericht in 2016 bestaat uit Caspar Vos, piano, Koen Stapert, viool en Marcus van den Munckhof, cello. Het zijn dikke vrienden. Hun vriendschap is ontstaan toen zij alle drie op het Conservatorium in Amsterdam studeerden. Alle drie spelen op hoog niveau. Opvallend was het enthousiasme en de interactie tussen de drie heren. Zij traden meermaals live op bij Radio Klassiek en Podium Witteman.
Caspar Vos is de stuwende motor achter het Schiermonnikoog Festival. Sociëteit Klassiek mag zich verheugen op de samenwerking met Caspar aankomend seizoen. Houd daarvoor de muzikale agenda in de gaten!

In de zomer van 2019 volgden zij in een bejaarde camper de Tour de France. Iedere etappe werd door hun muzikaal begeleid. Wij kregen bij het concert, naast de inspirerende muziek, die (uiteraard) voornamelijk Frans was gekleurd, mooie verhalen van hun belevenissen. Met bravour wisten zij zich goede plaatsen voor hun optredens te veroveren, ondanks strenge ‘’tegenwerking’’ van de franse Gendarmerie. Zij zijn zelfs doorgedrongen tot de live TV-uitzendingen van Avond-étappe. Ook wisten zij het oog van de camera van de helikopter te vangen door hun naam op het asfalt van een etappe te kalken. En wel op een verboden plek: in een hairpin!

Het verslag zou veel te lang worden als ik alle mooie verhalen zou opschrijven die wij tijdens het concert hebben mogen aanhoren, afwisselend door de heren met humor gepresenteerd. Er werd tijdens dit concert dan ook veel gelachen door het publiek. Om vervolgens weer muisstil te zijn tijdens het musiceren.

Het concert begon met een arrangement van het Franse volkslied: la Marseillaise! Veel stukken die tijdens het concert ten gehore zijn gebracht waren eigen arrangementen. Wie had ooit gedacht dat Led Zeppelin ten gehore zou worden gebracht in onze klassieke concertzaal?
De playlist van het concert: La Marseillaise, Londonderry Air: Kreisler, Vélocipède: J. Straus, Improvisation nr. 15: F.Poulenc, Après un rêve: Fauré, C`est si bon: Henri Betti, Embraceable You: George Gershwin, Vous qui passez sans me voir: Charles Trenet, Primavera Porteña: Astor Piazolla, Marche Viennoise: Fritz Kreisler, Le Cygne: Camille Saint Saens (uit Carnaval des animaux), Georgia on my mind: Hoagy Carmichael, Stairway to heaven: Led Zeppelin, A yearning heart: Pjotr Tchaichovski.

Het was een heerlijk slot-concert van het seizoen op deze uitbundige lentedag!

SOCIETEIT KLASSIEK begint na de zomer weer met een concert op zondag 8 september 2024 met Marcel Worms, piano. Op het programma staan werken van Bach, Händel, Graupner en Schulhoff.

Hans de Boer.

maandag 20 mei 2024

VORIGE | VOLGENDE
Home
Contact
Aanmelden nieuwsbrief
Agenda
Nieuws
Zoek
Lid worden
Facebook
Linkedin
Instagram
Rss
Login
Agenda
Leesclubs (8)
Sociëteit Klassiek (4)
Diners Club & SO Business (2)
Geschiedenistafel (2)
SO Business (1)
SO Taste (1)
Vereeniging (1)
Biljarten (1)

Zaalverhuur
Feest- en Trouwlocatie in Haarlem
Zaalverhuur Haarlem
Vergaderlocatie Haarlem
Evenementenlocatie Haarlem
Offerte Zaalverhuur
Catering
De Clubzaal
Heerenkamer
Bibliotheek
Rond de bar
Bestuurskamer

Contact
Contactgegevens
Parkeergarage Raaks 250 meter
Introducees
Colofon
Media partners
Word lid van onze Sociëteit Vereeniging
Zijlweg 1
Van Herensociëteit tot PHIL Haarlem,HRLM87
Het gebouw Zijlweg 1
Geschiedenis Sociëteit
Geschiedenis gebouw
75-jarig bestaan van de Sociëteit
125-jarig bestaan van de Sociëteit I
125-jarig bestaan van de Sociëteit II
Schermwedstrijd 1906
Zijlweg 1 noordzijde
Mengelberg in voormalige Sociëteit

Sponsoren
Andriessen Piano’s~Vleugels
Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
Vista Telecom
Smith Boeser van Grafhorst Notarissen
Clubs
ALV
Biljarten
Bridgeclub
De Maatschappij
Diners club
Diners Club & SO Business
Filmavonden
Geschiedenistafel
Haarlem Comedy CLub
Klaverjassen
Kunst- en Cultuur SO Art
Ledencommissie
Leesclubs
SO Business
SO Kennis
SO Lezingen
SO Taste
Sociëteit Klassiek
SoLeesHis
Uit het archief
Vereeniging