☰  SOCIĖTEIT
VEREENIGING
HAARLEM
ZIJLWEG 1
ZAALVERHUUR
AGENDA
• NIEUWS
LOGIN
Biljarters, en andere leden van onze sociėteit.
Home > Nieuws

Biljarten

Biljarters, en andere leden van onze sociėteit.


Ondergetekende heeft ruim twintig jaar geleden de regie in de imponerende biljartzaal overgenomen van de overleden Ton Joosten. Dat houdt in dat vanaf die tijd de uitslagen van wedstrijden, de standen van de diverse competities en het onderhoud van de ongeveer veertig in de zaal aanwezige biljartkeus door mij werd bijgehouden, en dat ik in de biljartcommissie mee heb geholpen de jaarlijkse toernooien voor leden te organiseren. Het spelen tegen de andere sociėteiten viel daar altijd buiten.

Ongeveer acht jaar geleden heeft Harry Spruijt de organisatie van de dag-competities op zich genomen, de uitslagen kwamen echter nog steeds bij mij terecht en een computer zorgde voor de eindstanden. De dinsdagavond wedstrijden zijn met wat steun van Rob Kroonstuiver altijd bij mij gebleven. Nu ik tegen de houdbaarheidsgrens aan zit, 88 jaar, en er andere biljarters zijn opgestaan om de organisatie over te nemen, uiteraard ook om te verbeteren, doe ik met veel plezier wat stappen terug, en kom zonder druk zelf nog wat spelen als mijn linker arm dat toestaat.

Ik blijf nog wel de keus in de zaal, de biljartstokken, verzorgen, ook voor de individuele speler als iemand daar behoefte aan heeft. Ik heb een deel van het materiaal daarvoor nog. Ook heb ik de biljartkast bijgehouden, namen op een hokje geplakt, en daarmee orde aangebracht. De laatste tijd is daar door én corona én ziekte een "beetje de klad" in gekomen. Iemand moet daar weer wat orde in aanbrengen. Voor allen: een pomerans zet ik er nog wel op, de keu in het rek met de naam erop, kosten: Twee euro in de biljartkas (tenzij de nieuwe biljartcommissie anders besluit). Bedankt voor jullie jarenlange vertrouwen.

Pim Wentink.

-------------------------------

Zoals te lezen heeft Pim zich jarenlang ingezet voor het biljarten in de Sociėteit op de dinsdagavond o.a met het bijhouden van de roosters. Ook heeft hij zich met diverse andere zaken bezig gehouden zoals met kast en keus. Ook bracht hij in de Kersttijd aangepaste kerstversiering in de biljartzaal aan. Hij leefde mee met het wel en wee van het biljarten. Hij wil nu rustiger aan doen, en dat is hem van harte gegund. Namens de biljartcommissie en alle biljarters wil ik hem van harte bedanken voor alles wat hij belangeloos voor ons heeft gedaan. Ik hoop en wens dat hij een fijne tijd zal hebben, met zijn vrouw die hij nu nog meer aandacht kan geven en zijn verdere familie en vrienden. Pim bedankt.

Louis Groenewegen

-------------------------------

zondag 27 augustus 2023

Geacht bestuur en biljartcommissie,

In mijn vorige bericht in de weekbrief heeft u kunnen lezen dat ik redelijk lang de belangen van het biljarten heb gediend, met veel plezier, en ook tijdrovend. Een nieuwe groep biljarters heeft een commissie van drie personen benoemd, die vrijwel al mijn werkzaamheden overneemt en mij nog enkel kruimelwerk vergunt, heerlijk.

Dat ik (en mijn vrouw) voor de achttien jaar of iets meer een paar dagen geleden een kleurig en prachtig boeket bloemen heb gekregen is een totale en zeer gewaardeerde verrassing. Als dit het resultaat is van een nieuwe en jongere biljartcommissie dan heb ik daar alle vertrouwen in, en dan is de toekomst van dit mooie spel binnen onze sociėteit gewaarborgd.

Nogmaals mijn dank voor de mooie bloemen.

Pim Wentink.

-------------------------------

dinsdag 15 augustus 2023

VORIGE | VOLGENDE
Home
Contact
Aanmelden nieuwsbrief
Agenda
Nieuws
Zoek
Lid worden
Facebook
Linkedin
Instagram
Rss
Login
Agenda
Leesclubs (8)
Sociėteit Klassiek (4)
Diners Club & SO Business (2)
Geschiedenistafel (2)
SO Business (1)
SO Taste (1)
Vereeniging (1)
Biljarten (1)

Zaalverhuur
Feest- en Trouwlocatie in Haarlem
Zaalverhuur Haarlem
Vergaderlocatie Haarlem
Evenementenlocatie Haarlem
Offerte Zaalverhuur
Catering
De Clubzaal
Heerenkamer
Bibliotheek
Rond de bar
Bestuurskamer

Contact
Contactgegevens
Parkeergarage Raaks 250 meter
Introducees
Colofon
Media partners
Word lid van onze Sociėteit Vereeniging
Zijlweg 1
Van Herensociėteit tot PHIL Haarlem,HRLM87
Het gebouw Zijlweg 1
Geschiedenis Sociėteit
Geschiedenis gebouw
75-jarig bestaan van de Sociėteit
125-jarig bestaan van de Sociėteit I
125-jarig bestaan van de Sociėteit II
Schermwedstrijd 1906
Zijlweg 1 noordzijde
Mengelberg in voormalige Sociėteit

Sponsoren
Andriessen Piano’s~Vleugels
Vista Telecom
Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
Smith Boeser van Grafhorst Notarissen
Clubs
ALV
Biljarten
Bridgeclub
De Maatschappij
Diners club
Diners Club & SO Business
Filmavonden
Geschiedenistafel
Haarlem Comedy CLub
Klaverjassen
Kunst- en Cultuur SO Art
Ledencommissie
Leesclubs
SO Business
SO Kennis
SO Lezingen
SO Taste
Sociėteit Klassiek
SoLeesHis
Uit het archief
Vereeniging