Activiteiten

Sociëteitleden zorgen zelf voor een mooi aanbod activiteiten. Dat doen ze vanuit diverse commissies. Deels zijn die gericht op het functioneren van de vereniging, zoals de bouwcommissie, de kascommissie (en het bestuur). Andere commissies zijn vooral bezig met het organiseren van sport- en spel, lezingen, films, discussies en dergelijke. Een beknopt overzicht. (NB: leden vinden op het besloten deel van de website meer informatie en contactpersonen): 

SoART is een commissie van de Sociëteit, die voor leden en hun vrienden activiteiten en evenementen organiseert op het gebied van kunst en cultuur.Wilt u meer weten over de Art en Cultuur klik dan op de link. 

SoBeleggingen bestaat uit een groep leden die zich bezig houdt met beleggingen. Ze storten een bedrag op de gezamenlijke beleggingsrekening en proberen met succes een mooi maximaal te halen. 

SoBiljart, SoBridge en SoKlaverjas zijn groepen die de wekelijkse speelmiddagen begeleiden en interne competities organiseren. 
Wilt u meer weten over biljarten, brigde of klaverjas, klik dan op de link.

SoBusinesslunch organiseert de maandelijkse lunch op dinsdagmiddag. Daarin is aandacht voor actuele zakelijke/menselijke thema's, assistentie bij het sneller contact maken en uiteraard een smakelijke lunch. Meer weten over de Businesslunch, klik dan op de link.

SoCollege is gestart op initiatief van Alexander Rinnooy Kan. De commissie organiseert een serie colleges rond het thema ‘De stand van het land’. De gastdocenten gaan in op thema’s zoals maatschappij, economie, cultuur, financiën en recht. 

SoFilm is de commissie die elke tweede donderdag van de maand een avond organiseert met een bijzondere film en bijpassend diner. Frans, Italiaans, Engels, de mogelijkheden blijken eindeloos. Wilt u meer weten over de filmavonden, klik dan op de link.

SoLab is ons innovatieplatform voor nieuwe ideeën. Hier worden ideeën van leden omgezet in concrete activiteiten, zoals lezingen, excursies en dergelijke. 

Haarlemse BusinessBorrel organiseert met elke 2 vrijdag van de maar de Haarlemse BusinessBorrel. Er zijn zowel openbare borrels als ledenborrels. Een uitstekende manier om je netwerk te versterken, leuke ontmoetingen te hebben, geïnspireerd te raken en te horen welke activiteiten er op stapel staan. Wilt u meer weten over deze borrels, klik dan op de link.

SoLunchconcerten brengen grote klassieke musici op het podium in de clubzaal. De commissie SoLunchconcerten stelt jaarlijks een prachtig en afwisselend programma samen. 

SoRally organiseerde in 2016 de eerste Haarlemse Businessrally met klassiekers en youngtimers van maximaal 25 jaar oud. De commissie wil vanwege het succes dit type rally’s vaker organiseren. 

SoTalks staat voor aansprekende interviews over maatschappelijke onderwerpen, geleid door top-interviewer en sociëteit-lid Frenk van der Linden. Met gasten zoals Bernt Schneiders, Corendon-oprichter Atilay Uslu, Mart Smeets, Ferry Mingelen, Pieter Winsemius en Alexander Rinnooy Kan. 

SoVastgoed bestaat uit professionals uit de vastgoedbranche. Ze organiseren met grote regelmaat interessante bijeenkomsten, over bijvoorbeeld de enorme bouwopgave van Haarlem en omgeving en de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. 

SoWijngenootschap organiseert proeverijen voor een breed publiek: van bierdrinker tot wijnliefhebber, van geen kennis tot verschillen kunnen aangeven. Land thema’s, specials alles komt aan bod, in overleg met de deelnemers. Vanuit het wijngenootschap is het initiatief gekomen om in de kelder wijnkluisjes voor de leden te plaatsen. 

SoZilveren Pollepel organiseert topdiners in de prachtige entourage van de sociëteit. Gerenommeerde chefs schotelen regelmatig haute cuisine voor.