Home | Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Uitgelicht | Vacatures | Contact | Login
Uitgelicht > Whisk(e)y proeverij in de Sociëteit (terugblik)

Whisk(e)y proeverij in de Sociëteit (terugblik)



Whisk(e)y proeverij in de Sociëteit (terugblik)
Bij binnenkomst zag ik tafels met vijf glaasje waarvan drie met een bodempje Whisk(e)y, met of zonder ‘e’, that is the question. Bij deze vijf glaasjes zou het niet blijven. Ook de kwaliteit van de whisk(e)y ging met het glas omhoog. Herinneringen aan de bruiloft van Kana kwamen bij mij op.

Iedereen heeft wel een notie van hoe whisk(e)y gemaakt wordt, maar wisten wij veel van de SWA, iets vergelijkbaars met Appellation Contrôlée. Na inleidende beelden van hoe whisk(e)y gemaakt wordt nam Tony ‘Glenfiddich’ van Rooyen (Brand Ambassador) ons mee naar de ‘Experimental series’: IPA, Project XX, Winter Storm en Fire & Cane. Tenslotte, Tony’s favoriet een 15 jarige ‘single malt’. Elk jaar wordt een enorm vat half vol bijgevuld met 15 jaar oude whisk(e)y. De helft wordt weer gebotteld. Dat betekent dat zelfs nu er nog wat van de whisk(e)y uit 1982 in de flessen terecht komt, zij het homeopathisch verdund.

De slechts 15 aanwezige deelnemers hebben bijna tweeënhalf uur genoten van een enthousiaste Tony. Wat zou het leuk zijn om deze avond in de Sociëteit te herhalen met wat bijpassende hapjes!