Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Uitgelicht > Serieus grappig, terugblik SoArt

Serieus grappig, terugblik SoArtSerieus grappig, terugblik SoArt
SERIEUS GRAPPIG - BIJTEND, BAANBREKEND OF LUCHTIG?

Op vrijdag 17 Mei organiseerde SoArt een bezoek aan de tentoonstelling Serieus Grappig in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum.

De ontwerpster van de tentoonstelling, Karin Langeveld van bureau ‘Trapped in Suburbia’ verzorgde een boeiende inleiding. ‘Trapped in Suburbia’ ontwerpt tentoonstellingen die de toeschouwers betrekken en veranderen in deelnemers. Zie https://www.trappedinsuburbia.nl, ‘Hoe kom je vanuit een grote lege blauwe hal via veel creatieve ideeën tot selecties en uiteindelijk de technische realisatie?’.
Het resultaat is een tentoonstelling die bijtend, baanbrekend en luchtig is. Waar mag je nu wél en waar mag je nu geen grappen over maken in satire? Waar ligt de grens van de spot? In de tentoonstelling ‘Serieus Grappig’ ontdek je hoe satire je laat lachen, terwijl het serieuze onderwerpen aan de kaak stelt, en waarom juist satire zo belangrijk is. Satire moet een beetje schuren. En schuren doet de tentoonstelling ‘Serieus Grappig’ niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. De muren zijn van schuurpapier. Via interactieve elementen en het bekijken van fragmenten, objecten en spotprenten ontdek je als bezoeker waar je eigen satiregrenzen liggen.

Een grote variatie aansprekende onderwerpen. Van Lubach’s launchpad tot aan het Spijkerbed van Hans Teeuwen. Een rijke collectie aan memorabilia, televisiefragmenten en unieke spotprenten binnen het thema satire passeren de revue. Absolute blikvangvanger is een metershoog lief, zacht en aaibaar konijn, strijdbaar met bokshandschoenen.

Ellen en Nelleke, Hartelijk dank voor het organiseren van deze geweldige SoArt-Dag!

De tentoonstelling ‘Serieus Grappig’ is beslist een aanrader en nog te bezoeken tot 15 september 2019. Gratis met Museumjaarkaart. Zie ook de bijgaande foto-impressie van het SoArt bezoek aan Beeld en Geluid in Hilversum.