Agenda | SociŽteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Uitgelicht > Online een documentaire bekijken, virtuel naar een museum of online winkelen in Haarlem?

Online een documentaire bekijken, virtuel naar een museum of online winkelen in Haarlem?Online een documentaire bekijken, virtuel naar een museum of online winkelen in Haarlem?
IDFA biedt 300 documentaires gratis online aan
Aangezien bioscopen en filmhuizen voorlopig gesloten moeten blijven vanwege het coronavirus, biedt het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gratis zoín driehonderd documentaires aan die thuis online gratis te bekijken zijn. Er zijn voor zowel jongeren als ouderen meerdere documentaires uit de hele wereld te streamen. De films, allemaal ooit eens vertoond op het Amsterdamse filmfestival, hebben een duur van een klein kwartier tot ruim anderhalf uur en langer.

Link: https://www.idfa.nl/nl/collectie/documentaires?page=1&filters%5BtvPrice%5D=Gratis

Wereldwijd dwalen door virtuele museumzalen
Online museumcollecties: Nu musea en galeries noodgedwongen moeten sluiten, ontsluiten zij hun collecties op het web. Soms kom je daardoor dichter bij de kunst dan ooit.

Musea en hun curatoren trachten ondanks de noodgedwongen sluitingen vanwege het coronavirus nog steeds een van hun belangrijkste taken te vervullen: kunst naar het publiek brengen. De International Council of Museums (ICOM) lanceerde afgelopen donderdag de hashtag #MuseumsAndChill om musea te stimuleren zich online meer te profileren. Maar voordat ze hiermee kwamen, namen musea wereldwijd zelf al een vergelijkbaar initiatief en trokken onder de noemer #MuseumFromHome massaal het internet op.

Link: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/23/wereldwijd-dwalen-door-virtuele-museumzalen-a3994603

Koop online en steun je favoriete Haarlemse winkels
Corona treft onze hele samenleving en ook Haarlemse winkeliers hebben het zwaar. Bestel online en help ze deze moeilijke tijd door. Koop een borrelhap bij de kaasboer om de hoek, verwen jezelf in dat leuke boetiekje of verras je buurman met een mooie kamerplant.

Link: https://haarlemsewinkels.nl/