Agenda | SociŽteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Uitgelicht > Doe mee met de Dopper Kinderchallenge!

Doe mee met de Dopper Kinderchallenge!Doe mee met de Dopper Kinderchallenge!
Een machine die al het afval uit de rivier kan zuigen! Vaak komen kinderen met hele slimme ideeŽn om klimaatproblemen op te lossen.

Dopper - die we kennen van de gekleurde herbruikbare drinkflessen Ė roept daarom kinderen op om oplossingen te bedenken voor de plastic soep in de oceaan. Gewoon vanuit huis! Lees hier hoe je mee kunt doen met de DOPPER CHANGEMAKER CHALLENGE JUNIOR.

Hoe red jij de oceaan van plastic?
Elk jaar belanden er miljarden kiloís plastic in de oceanen. Poeh, dat is veel hŤ. Hoe krijgen we al het plastic afval weer uit de zee? Daar zijn een heleboel goede slimme ideeŽn voor nodig. Barst jouw kind of kleinkind van de creatieve hersenspinsels ťn zijn zij klaar voor een uitdaging? Kinderen kunnen zich nu inschrijven voor de Dopper Changemaker Challenge Junior en hun gouden idee opsturen! Alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar mogen meedoen.

Over de Dopper Changemaker Challenge Junior:
Kinderen zitten vůl goede ideeŽn! Vorig jaar dachten DaniŽl en Jaron ( groep 7): ĎWaarom maken we niet gewoon een machine die al het plastic uit de rivieren haalt?í Ze noemden het De Machini Zuiger. Want al het plastic dat in rivieren terecht komt, stroomt uiteindelijk naar de zee. Hoe leuk als je dan later in het nieuws ziet wat de nieuwste uitvinding van The Ocean Cleanup is. Een machine die het afval uit de rivier opzuigt!

Met het speciale educatieve online programma van Dopper leren kinderen tijdens deze challenge meer over de plastic soep. Ze gaan aan de slag met creatief denken, ontwerpen, schetsen, presenteren, bouwen en realiseren.

Hoe kun je meedoen?
Doet jouw kind of kleinkind nog niet via school mee aan de Dopper Changemaker Challenge Junior? Ze kunnen vanaf nu ook online en zelfstandig aan de slag. Dat mag alleen ůf met een groepje van maximaal drie kinderen. Alle ideeŽn kunnen worden ingestuurd t/m 28 juni 2020.

Meld je hier aan:
https://dopper.com/nl/changemaker-challenge-junior/kids?utm_medium=pr&utm_source=kidsproof&utm_campaign=cmcj&utm_content=haarlem