Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Uitgelicht > 2e Innovatiecafé; inschrijving geopend

2e Innovatiecafé; inschrijving geopend2e Innovatiecafé; inschrijving geopend
In het Innovatiecafé ligt de nadruk op de praktijk en minder op de theorie. Aan het woord komen ondernemers uit Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort en Velsen die innovatief bezig zijn op het gebied van onder meer duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie, robotica of circulariteit. De interviews gaan over het benutten van kansen, overwinnen van tegenslag, bedenken en realiseren van innovaties en de rol van overheid en onderwijs. De door de Rabobank aangeboden borrel na afloop van de interviews is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en onderwijs te initiëren of te verdiepen. Sociëteit Vereeniging fungeert als gastheer, mede omdat veel leden ondernemer zijn.

Het tweede Innovatiecafé wordt 12 april geopend door de Haarlemse wethouder Robbert Berkhout, die duurzaamheid, mobiliteit en economie in zijn portefeuille heeft. Daarna vertelt Ruud Mudde over zijn SandcleanR waarmee zwerfafval van stranden kan worden verwijderd. Voormalig C&A-directeur Pals Brust heeft met UPSET Textiles miljoenenplannen voor het opzetten van een volledig circulaire textielketen. Niels Lauwers van 30MHz weet alles van sensortechnologie en het optimaal gebruiken van data in de agri-business. De innovatiecolumn komt voor rekening van Rudy Snippe (Hogeschool Inholland en Nyenrode Business Universiteit). Verder wordt aandacht besteed aan het Lokaal Klimaatakkoord dat de gemeente Haarlem met het Haarlemse bedrijfsleven wil sluiten. Robbert Mica van VanderSat legt uit hoe dit technologiebedrijf wereldwijd satellietgegevens gebruikt bij het voorspellen van oogsten en overstromingen.

De muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert. Hij is student aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland (piano en gitaar) en brengt werk van anderen en zich zelf ten gehore.

De inloop is 12 april vanaf 15.30 uur. De interviews door Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. De toegang is gratis. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom. Wie wil komen, moet zich vooraf aanmelden op https://www.societeitvereeniging.nl/agenda

Download 2e_soinnovatiecafe.pdf