Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > UITNODIGING SoArt Excursie naar het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam - NOG SLECHTS ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR, DUS WEES ER SNEL BIJ!

UITNODIGING SoArt Excursie naar het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam - NOG SLECHTS ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR, DUS WEES ER SNEL BIJ!
vrijdag 24 maart 2023
09:40-15:00 uur
Deelname leden en introducees. Excursie Depot Boymans van Beuningen. (Graag vermelden gezamenlijk reizen met OV of met eigen vervoer, carpoolen): € 10,-
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

“Laat je verrassen door het Depot Boijmans Van Beuningen”De SoArt Commissie organiseert op vrijdag 24 maart een dagexcursie naar het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam.
Dit depot is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat toegang biedt tot een complete museumcollectie. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt maar kun je zelfstandig of met een gids dwalen door het gebouw, omringd door 151.000 kunstobjecten. Ook kun je meekijken met bijvoorbeeld conservering en restauratie. Er wordt een blik achter de schermen van het museumwerk gegeven, waar ook private collecties en bedrijfscollecties in zijn ondergebracht.

Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. Het Depot is een Gesamtkunstwerk; het gebouw en de inrichting van de buitenruimte maken het tot een nieuw Rotterdams icoon. Depot Boijmans Van Beuningen werd 5 november 2021 geopend door Koning Willem-Alexander.

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. In Depot Boijmans Van Beuningen zie je alles bij elkaar, op basis van klimatologische vereisten en niet op kunststroming of tijd.
Vanaf de omloop, de trappen en de lift kun je de kunstwerken van allerlei standpunten bekijken. Onder begeleiding van een gids kan je ook een depotruimte bezoeken.
Een beleving is ook het dakterras met bomen met een wijds panorama uitzicht over Rotterdam.

Programma
Openbaar Vervoer
9.40 uur verzamelen centrale hal NS Haarlem
9.51 uur vertrek gezamenlijk met de trein vanaf spoor 6 naar Station Schiedam Centrum
10.48 uur Met de RET Metro C naar halte Eendrachtsplein Rotterdam
- Of -
Eigen vervoer
Parkeergarage Museumpark
Adres: Museumpark 32 3015 CX Rotterdam

11.10 uur Ontvangst in het Depot Boymans Van Beuningen,
Koffie/Thee in Restaurant Renilde op de zesde verdieping. (Voor eigen rekening)
12.30 uur Groepsrondleiding van 60 minuten.
Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent. Je ziet de kunstwerken van dichtbij en komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie.
13.45 uur Lunch in Restaurant Renilde op de zesde verdieping. (Voor eigen rekening).
Aansluitend vrije bezichtiging
15.00 uur Einde programma

Vertrek met RET Metro C en trein naar Station Haarlem, aankomst 16.39 uur.

Entreekosten Depot Boymans Van Beuningen (Voor eigen rekening)
Entreeticket € 1 voor houders van een Museum Jaarkaart of een VriendenLoterij VIP-kaart
Entreeticket (zonder korting) € 20,00

Contactpersonen namens de SoArt Commissie zijn
- Nelleke Balkema, Mobiel 0651154689 en
- Fons Hoenderdos, Mobiel 0648780461