Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > SoMuziek "Die Schöne Müllerin in de Sociëteit!"

SoMuziek "Die Schöne Müllerin in de Sociëteit!"
zondag 11 oktober 2020
12:30-14:30 uur
Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1
leden: € 15,-
niet-leden: € 20,-
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

Op 11 oktober a.s. om 12.30 uur kunt u de liederencyclus Die Schöne Müllerin beluisteren. Bariton Vincent Kusters met pianist Charlie Bo Meijering.

BIOGRAFIE: ‘Het lied ligt heel dichtbij mijzelf.’
Bariton Vincent Kusters heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus. Al op jonge leeftijd zong hij in koren en kreeg zijn eerste pianolessen. Nadat hij op zijn tiende begon met zanglessen aan de muziekschool in zijn geboorteplaats Maastricht volgden al snel optredens als jongenssopraan. In 2008 was hij prijswinnaar in de categorie zang van het Prinses Christina Concours.

Op zijn zestiende werd Vincent toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium van Maastricht waar hij aansluitend zowel zang als piano studeerde bij respectievelijk Mya Besselink en Joop Celis. Beide studies sloot hij af met een masterdiploma in 2016 (zang) en 2017 (piano). Gedurende zijn tijd in Maastricht, volgde hij in de winter van 2014/2015 zanglessen bij Reginaldo Pinheiro aan de Hochschule für Musik Freiburg en een jaar later pianolessen bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2018 sloot hij bovendien de applicatieopleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium af.

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium ontwikkelde Vincent zich tot een veelzijdig zanger die zich thuis voelde in diverse genres en uiteenlopende stijlen. Het kunstlied nam echter vanaf het begin een bijzondere positie in. Hij specialiseerde zich in de vertolking van het klassieke lied tijdens masterclasses bij onder meer Maarten Koningsberger, Roger Braun, Meinard Kraak, Marien van Nieukerken, Robert Holl en Jard van Nes. In 2018 volgde hij de masterclass van het Internationaal Lied Festival Zeist, waar hij les kreeg van Elly Ameling en Julius Drake. Momenteel worden hij gecoacht door Meinard Kraak.

‘Vincent heeft een stem van grote kwaliteit en is daarbij een uitmuntend en veelzijdig musicus.’
Juryrapport Festival Vocallis 2017.

Sinds zijn afstuderen won Vincent verscheidene prijzen. Zo won hij tot tweemaal toe de Vocallis Liedprijs: in 2017 als zanger en in 2018 als pianist. In dat laatste jaar werd hij ook als zanger toegelaten tot het solistenbestand van de Vereniging Vrienden van het Lied. Met pianist Charlie Bo Meijering won hij in 2019 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch de Prijs van de Vrienden van het IVC. Regelmatig geeft Vincent samen met Charlie Bo liedrecitals en is te horen in concerten met verscheidene musici. Hij is lid van de Schola Maastricht, een ensemble dat gespecialiseerd is in het Gregoriaans, en organist/dirigent van de Bartholomeuskerk te Eckelrade. Daarnaast is hij als vaste organist verbonden aan de Sint-Martinuskerk te Gronsveld.

BIOGRAFIE: Charlie Bo Meijering studeerde Klassiek Piano aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels treedt hij met regelmaat op in het Concertgebouw te Amsterdam en is op televisie te zien en te horen in de programma’s Het Orkest van Nederland en Maestro. De afgelopen jaren speelde hij met succes “The Magic Piano”, waar 16 etudes van Chopin live ten gehore werden gebracht en animaties vertoond in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Oosterpoort. Charlie Bo is naast pianist beeldend kunstenaar en maakte tekeningen voor de concertlezingenserie “Music, Imagination and the Brain” van Erik Scherder en Katia Veekmans.


Formule van het podium:
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit (zaal in 1,5 meter opstelling), podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen.

De Sociëteit houdt zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Stoelen op 1,5 afstand!
Door de recente RIVM maatregelen zijn het aantal zitplaatsen gelimiteerd tot maximaal 30 plaatsen.


Betaald parkeren/ bereikbaarheid
Parkeergarage Raaks of op de Zijlweg en omliggende straten, tien minuten lopen vanaf Station Haarlem, diverse buslijnen, halte Raaksbrug.

Zondag 11 oktober 2020 | zaal open 11.45 uur | aanvang 12:30 uur
entree voor leden: € 15,- | entree voor niet-leden: € 20,-
Reservering en betaling alleen digitaal via de button.
Afmelden is kosteloos mogelijk tot 48 uur voor aanvang.


Deze middagen wordt mede mogelijk gemaakt door:
Goudsmederij/juwelier Arnold van Dodewaard: https://www.goud-smederij.nl
Smith-Boeser-van Grafhorst Notarissen: https://www.sbvg.nl
Boekhandel Blokker Heemstede: https://www.libris.nl/blokker
Bruno Klassiek: https://www.brunoklassiek.nl