☰  SOCIËTEIT
VEREENIGING
HAARLEM
ZIJLWEG 1
ZAALVERHUUR
• AGENDA
NIEUWS
LOGIN
Laura Oomens - Ksenia Kouzmenko
Home > Agenda

Sociëteit Klassiek

Laura Oomens - Ksenia Kouzmenko

zondag 14 april 2024
11:00 uur
leden: € 10,-
niet leden: € 15,-
Organisatie: Bernard Wittenberg

inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

Laura Oomens - viool en Ksenia Kouzmenko piano
Met werken van Kurtág , Beethoven, Bartók, Kaprálová & Janáček

LAURA OOMENS VIOOL
Als dochter van Nederlandse professionele musici groeide Laura op in Duitsland. Al op vierjarige leeftijd stond ze in vuur en vlam voor de viool en kreeg ze les van haar vader, violist Radboud Oomens. Acht jaar later werd zij leerlinge van Herman Krebbers, van wie ze tot aan haar toelating voor het conservatorium les kreeg.
Laura vervolgde 1998 haar studie in Berlijn aan de Universität der Künste Berlin bij Uwe- Martin Haiberg, waar ze in 2003 haar “Diplom” behaalde met een 9. Ze sloot haar studie ’cum laude’ af met een Master of Music Performance in Londen bij David Takeno in 2004.
Tijdens en ook na haar studie hoofdvak viool was Laura remplaçant in verschillende gerenommeerde Duitse orkesten, zoals het Deutsche Sinfonie Orchester Berlin, het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin en het NDR Sinfonieorchester Hamburg. Ze speelde ook in kleinere ensembles als de Kammerakademie Potsdam en het Scottish Chamber Orchestra.
Vanaf 2007 was Laura gedurende drie jaar verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag als eerste violiste, in het laatste jaar als tweede concertmeester.
In 2009 richtte ze samen met een Duitse compagnon het Unison Chamber Music Festival in Sangerhausen op, dat twee prachtige edities heeft mogen beleven.
De liefde voor de kamermuziek hebben Laura onder meer naar IMS Prussia Cove, het Gaia Music Festival en naar diverse festivals in Nederland gebracht.
Van 2012 tot 2016 maakte Laura deel uit van het Vespucci Strijkkwartet, dat in 2015 zijn eerste CD uitbracht.
Sinds 2012 is Laura lid van het Nederlands Kamerorkest. Ook is ze af en toe te gast als aanvoerder en concertmeester bij andere orkesten en ensembles.
Met haar eigen serie ’Close–up Classics’ verzorgt Laura concerten in wisselende bezettingen op verrassende locaties. In 2020 en gedeeltelijk in 2021 gingen deze concerten onder de naam anderhalvemeterconcerten.nl voor de periode waarin de 1,5 meter afstand van belang was.
Haar eigen coaching praktijk is speciaal voor musici die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie en zowel technische als muzikale ontwikkeling.
In de zomer van 2022 debuteerde het “Oomens Trio” tijdens een concertserie in München, Duitsland. Een kamermuzikale ontmoeting met haar vader, violist Radboud Oomens en haar zus, celliste Andrea Millett, met Laura op de altviool.
Daarnaast vonden de eerste twee edities van CONNECT! plaats, een verbindend muziekevenement in Haarlem, waarvan Laura de bedenker en initiator is. In 2023 zal CONNECT! zijn derde editie beleven.
Met pianiste Ksenia Kouzmenko zal Laura in 2023 een reeks duo-recitals geven.

De viool die Laura met veel liefde en plezier bespeelt is een Joseph Gagliano uit 1779, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De recent voor Laura aangekochte altviool is van de hand van Ritz Iwata uit Amstelveen. De altviool strijkstok van Daniël Ter Berg is eveneens aan haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


KSENIA KOUZMENKO PIANO
Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd om haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziekpartner.

Ksenia Kouzmenko werd geboren in Minsk, Belarus, als dochter van een pianistenechtpaar. Ze begon haar piano-opleiding bij Vladimir Zaretski en Grigory Shershevski aan het Nationaal Muziekcollege van Belarus. Op twaalfjarige leeftijd debuteerde ze als soliste met orkest. Ze studeerde af met onderscheiding aan de Nationale Muziekakademie van Belarus bij Igor Olovnikov. Daarna studeerde ze bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Abbey Simon, György Sándor, Vazha Chachava, Lazar Berman, György Kurtág, Earl Wild, Charles Rosen, Karl-Heinz Kammerling, Ivan Moravec en naam deel aan Bach-interpretatiecursussen bij professor Walter Blankenheim. In 1997 werd ze uitgenodigd om als fellow-student deel te nemen aan het Zomerfestival in Tanglewood (V.S.).

Ksenia Kouzmenko speelde met het Nationaal Symfonieorkest van Belarus, het Zeeuws Orkest, het Brabants Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Valeriusensemble en het Nederlands Blazersensemble. Ze soleerde in het Kurtágproject van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Reinbert de Leeuw. Op aanbeveling van György Kurtág zelf speelde ze zijn "...quasi una fantasia..." met het Orchestra della Svizzerra italiana, onder de directie van Olivier Cuendet, tijdens het Luganofestival in Zwitserland. Ksenia maakte opnames voor de Nationale Omroep van Belarus, de Nederlandse televisie, de BRT, Classic FM, de Concertzender en is regelmatig te beluisteren op Radio 4 en Brava.

Ze treedt op in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Spanje, Italië, Rusland, Slovenië, Griekenland. Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium en de School voor Jong Talent in Den Haag.

Ksenia Kouzmenko speelt soloconcerten en kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In ruim 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma’s. Zo zijn er een aantal projecten ontstaan met Tsjechische muziek, met o.a. wereldpremičres van een aantal stukken uit de XXste eeuw. Ook heeft ze zich verdiept in het bespelen van de XIXde-eeuwse Érard-vleugel met zijn bijzondere klankeigenschappen.


VORIGE | VOLGENDE
Home
Contact
Aanmelden nieuwsbrief
Agenda
Nieuws
Zoek
Lid worden
Facebook
Linkedin
Instagram
Rss
Login
Agenda
Sociëteit Klassiek (5)
Kunst- en Cultuur SO Art (2)
Leesclubs (1)
SO Business (1)
SO Kennis (1)
SO Taste (1)
Biljarten (1)
Bridgeclub (1)
Diners club (1)
Haarlem Comedy CLub (1)

Zaalverhuur
Feest- en Trouwlocatie in Haarlem
Zaalverhuur Haarlem
Vergaderlocatie Haarlem
Evenementenlocatie Haarlem
Offerte Zaalverhuur
Catering
De Clubzaal
Heerenkamer
Bibliotheek
Rond de bar
Bestuurskamer

Contact
Contactgegevens
Parkeergarage Raaks 250 meter
Introducees
Colofon
Media partners
Word lid van onze Sociëteit Vereeniging
Zijlweg 1
Van Herensociëteit tot PHIL Haarlem,HRLM87
Het gebouw Zijlweg 1
Geschiedenis Sociëteit
Geschiedenis gebouw
75-jarig bestaan van de Sociëteit
125-jarig bestaan van de Sociëteit I
125-jarig bestaan van de Sociëteit II
Schermwedstrijd 1906
Zijlweg 1 noordzijde
Mengelberg in voormalige Sociëteit

Sponsoren
Smith Boeser van Grafhorst Notarissen
Vista Telecom
Andriessen Piano’s~Vleugels
Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
Clubs
ALV
Biljarten
Bridgeclub
De Maatschappij
Diners club
Filmavonden en diner
Geschiedenistafel
Haarlem Comedy CLub
Klaverjassen
Kunst- en Cultuur SO Art
Ledencommissie
Leesclubs
SO Business
SO Kennis
SO Lezingen
SO Taste
Sociëteit Klassiek
SoLeesHis
Vereeniging