Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > SO Muziek: pianiste Yang Yang Cai

SO Muziek: pianiste Yang Yang Cai
zondag 19 januari 2020
15:00-16:30 uur
sociëteit vereeniging, zijlweg 1
entree leden: € 10,-
entree niet-leden: € 15,-
entree kinderen gratis
Reeds aangemeld: 21
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

In oktober 2019 was ze de grote sensatie tijdens het 17e Internationale Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog. De commissie Muziek is er trots op U de pianiste Yang Yang Cai te mogen presenteren. Dit wordt een prachtige, spannende middag!

Programma:
J.S. Bach - Ouverture uit de vierde Partita in D Groot (5 min)
J.S. Bach - Italiaans Concert in F groot, BWV 971m (13 min)
J. Brahms - Paganini Variaties dl. 1 (12 min)
—pauze—
W.A. Mozart - Sonata in a klein, KV310 (20 min)
M. Ravel - La Valse (12 min)

Biografie:
Yang Yang Cai (1998) begon met pianospelen op vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk. Al op tienjarige leeftijd werd zij leerling van de beroemde pianopedagoog Jan Wijn. In mei 2019 behaalde zij haar Bachelor diploma aan het conservatorium van Amsterdam met de hoogst mogelijke cijfers. Yang Yang heeft talloze masterclasses
gevolgd, bij onder anderen Boris Berman, Matti Raekallio, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Dominique Merlet, Igor Roma, Frederic Chiu, Klaus Hellwig en Arie Vardi.

In 2008 behaalde zij de eerste prijs op het Steinway Piano Concours. Daardoor vertegenwoordigde zij als negenjarige Nederland op het Internationale Steinway Festival: ze speelde in de fameuze Laeiszhalle te Hamburg en ontving lovende recensies van de plaatselijke pers. Ook in 2012 was zij winnaar van het Steinway Piano Concours. In 2013 won Yang Yang de Junior Finale van de internationale Young Pianist Foundation (YPF), zij speelde toen Mozarts Piano Concert no. 14 met het Yehudi Menuhin School Orchestra. In 2017 verwierf zij de Classic Young Masters Award. Op 10 februari 2019 is Yang Yang uitgeroepen tot de grote winnaar van de prestigieuze YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov. Een zware competitie met als hoogtepunt haar vertolking van het tweede pianoconcert van Chopin, samen met het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van
Jean-Bernard Pommier.

Yang Yang heeft inmiddels gespeeld in allerlei belangrijke Nederlandse concertzalen waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, DeLaMar theater en Koninklijk Theater Carré. Daarnaast nam zij onder meer deel aan The International Holland Music Sessions en Aspen Music Festival en School 2018 (VS).

Zij is een regelmatig terugkerende gast op het Grachtenfestival Amsterdam, Festival Wonderfeel, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ook heeft ze al diverse keren opgetreden in de tv-programma’s DWDD en Podium Witteman.

Yang Yang musiceert niet alleen als solist maar speelt ook graag kamermuziek. Met violist Shin Sihan en cellist Alexander Warenberg vormt zij sinds 2017 het Amsterdam Piano Trio. In 2019 traden zij onder meer op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met werk van Beethoven, Ravel en Shostakovich. 11 april 2019

Foto gemaakt door Marco Borggreve


Formule van het podium
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit, reserveren niet nodig, podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen.

Parkeren (betaald)/ bereikbaarheid
Parkeergarage Raaks of op de Zijlweg, tien minuten lopen vanaf Station Haarlem, diverse buslijnen, halte Raaksbrug.

Zondag 19 januari 2020 | zaal open 14.15 uur | aanvang 15:00 uur
entree voor leden: € 10,- | entree voor niet-leden: € 15,-
Pin betaling mogelijk, reservering gewenst via de button.

Deze middagen wordt mede mogelijk gemaakt door:
Goudsmederij/juwelier Arnold van Dodewaard: https://www.goud-smederij.nl
Smith-Boeser-van Grafhorst Notarissen: https://www.sbvg.nl
Boekhandel Blokker Heemstede: https://www.libris.nl/blokker
Bruno Klassiek: https://www.brunoklassiek.nl