Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > POEZIE: bundelpresentatie ’’Als Doden Zo Stil’’ door dichter Marten Janse met live muziek

POEZIE: bundelpresentatie ’’Als Doden Zo Stil’’ door dichter Marten Janse met live muziek
vrijdag 5 juli 2019
16:00-18:00 uur
Sociëteit vereeniging, Zijlweg 1
toegang gratis
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

"Je paste in de holte van mijn lijf
daar waar het verdriet een gat
heeft geslagen (...)"

Marten Janse uit: "Als Doden Zo Stil"
------------------------------------------------------------------------

Met gepaste trots presenteert dichter Marten Janse, op vrijdag 5 juli, zijn nieuwe poëziebundel ’’Als Doden Zo Stil’’.
Alle leden van de sociëteit zijn van harte uitgenodigd.
Deze presentatie wordt o.a. opgeluisterd door prachtige live muziek van concertpianiste Femke de Graaf en tenor Erik Janse.

Dichter Marten Janse heeft gekozen voor het thema: ’aanraken’.

Een zoektocht die als vanzelfsprekend voortbouwt op het thema ’Ik En De Ander’ uit zijn vorige bundels.

In ’’Als Doden Zo Stil’’ ligt een dode vos naast een fontein, tekenen in wijn gedoopte vingers woorden op m’n rug, wordt het lichaam verkend en ontdekt en is schoonheid een programma op zestig graden.
De poëzie oogt soms vormvast, maar schijn bedriegt. Hardop lezen, over de regeleinden heen, brengt de klankrijkheid tot leven en helpt om de beelden en associaties te horen en de gelaagdheid te verstaan.
Poëzie om blijvend te herlezen.

Sinds 2010 mede-organiseert dichter Marten Janse de poëziepodia van de Haarlemse Dichtlijn.
Dat brengt hem met grote regelmaat in contact met de poëzie. En sinds zijn kinderen de deur uit zijn, schrijft hij zelf bijna dagelijks.
Daar is het afgelopen jaar zijn werk voor Meander Magazine nog bijgekomen: het interviewen van dichters over wat taal voor hen betekent.

Extra informatie over pianiste Femke de Graaf; zij studeerde piano bij Mila Baslawskaja. In 2005 behaalde ze haar Masters diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij vormt al jaren een vast duo met sopraan Francis van Broekhuizen en een duo met violiste Ingrid van Dingstee. Ze is werkzaam als pianiste bij koren, masterclasses en educatieprojecten van de Nationale Opera.

Extra informatie over tenor Erik Janse: hij studeerde zang bij Sasja Hunnego, Pierre Mak en Evert Jan Nagtegaal. Hij wordt gecoacht door Marcel Reijans, soleert in oratorium, lied en opera. Naast de tenor-aria’s in beide Passionen heeft hij de aria’s uit meer dan 70 Bach-cantates gezongen. Hij trad meermaals op als solist in de Messiah, in diverse Missen en het Requiem van Mozart. Romantisch repertoire omvat o.a. de Petite Messe Solennelle (Rossini) en werk van Verdi en Puccini. Ook zong hij Nova Zembla van Sylvia Maessen en de Vasalisliederen van Gijs Meeusen.

Toegang gratis wel graag aanmelden.