Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > Innovatiecafé: Duurzame groei van stad en regio

Innovatiecafé: Duurzame groei van stad en regio
zondag 15 september 2019
15:30-17:30 uur
sociëteit vereeniging, zijlweg 1
toegang gratis
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

Innovatiecafé op vrijdag 15 november - Inloop is vanaf 15:30 uur.

IN GESPREK MET VERNIEUWENDE ONDERNEMERS

Het innovatiecafé is bedoeld voor ondernemers uit Haarlem e.o., die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door interviewer Jaap Sluis, wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Het gratis toegankelijke succesvolle Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem e.o., Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.


Het doel van het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te (laten) belichten. De nadruk ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de Gemeente Haarlem) is daar in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ‘Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt antwoorden op zulke vragen in beeld’.

De borrel, na afloop van de interviews, is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen.

Datum: vrijdag 15 november
Inloop: vanaf 15:30 uur
Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld.
Ook belangstellenden van buiten de regio en niet-ondernemers zijn welkom.

De toegang: gratis
Aanmelden: verplicht via https://www.societeitvereeniging.nl/agenda


In gesprek met vernieuwende ondernemers: sprekers volgenVragen voor de gasten: mail ze alvast naar sluis@decoalitie.nl

Initiatiefnemers: Donald Ropes (Inholland), Justin Stuy (Rabobank), Stephan Kooijman (Gemeente Haarlem), Anton Bouman (Sociëteit Vereeniging) en Jaap Sluis (De Coalitie).