Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > Innovatiecafé: Circulaire Economie (interviews met meerdere ondernemers)

Innovatiecafé: Circulaire Economie (interviews met meerdere ondernemers)
vrijdag 18 januari 2019
15:30-17:00 uur
sociëteit vereeniging, zijlweg 1
toegang gratis
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

Vrijdag 18 januari wordt voor de eerste keer ’Het Innovatiecafé’ gehouden. Het is bedoeld voor ondernemers uit Haarlem e.o., die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door ‘cafébaas’ Jaap Sluis, wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Het gratis toegankelijke Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem e.o., Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.

Het doel van het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te (laten) belichten. De nadruk ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de Gemeente Haarlem) is daar in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ‘Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt antwoorden op zulke vragen in beeld’.

De borrel, na afloop van de interviews, is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen.

De live muziek wordt deze middag verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert. Hij is student aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland (piano en gitaar) en brengt werk van anderen en ook van zich zelf ten gehore.

Het Innovatiecafé vormt de afsluiting van de landelijke Week van de Circulaire Economie. Twee bedrijven die mee hebben gedaan aan de Week van de Circulaire Economie blikken er tijdens het Innovatiecafé op terug. Ook te gast is directeur Walter de Wit van Jan de Wit Autocars. Hij vertelt hoe een deel van zijn bussen voortaan rijdt op brandstof die veel minder uitstoot veroorzaakt. Jonge, nog aan de Hogeschool Inholland studerende, ondernemers vertellen hoe zij naar innovatie en duurzaamheid kijken.
Frénk van der Linden, de bekende journalist en duurzaamheidsambassadeur van de Gemeente Haarlem, komt met een gesproken column.

De inloop is vanaf 15:30 uur.
De interviews door ’cafébaas’ Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16:00 tot 17:00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. Ook belangstellenden van buiten de regio en niet-ondernemers zijn welkom.
De toegang is gratis, maar men moet zich vooraf aanmelden via onderstaande button.

op de foto: V.l.n.r Donald Ropes (Inholland), Justin Stuy (Rabobank), Hans Stroomberg (Sociëteit Vereeniging) en Stephan Kooijman (Gemeente Haarlem). Achter de tap Anton Bouman (Sociëteit Vereeniging, links) en Jaap Sluis (De Coalitie).
foto: Ramon Philippo