Home | Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Uitgelicht | Vacatures | Contact | Login
Agenda > Innovatiecafé: 2e editie (reserveer snel want de vorige editie was een groot succes)

Innovatiecafé: 2e editie (reserveer snel want de vorige editie was een groot succes)
vrijdag 12 april 2019
15:30-18:00
sociëteit vereeniging, zijlweg 1
toegang gratis
Reeds aangemeld: 67
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

Ondernemend Innovatiecafé 12 april in Sociëteit Vereeniging!

Op vrijdag 12 april a.s. wordt voor de tweede keer het Innovatiecafé gehouden. Dit event wordt georganiseerd voor ondernemers uit Haarlem en omstreken die werk maken van innovatie.
Op basis van korte interviews wordt in beeld gebracht hoe innoverende ondernemers te werk gaan en wat anderen daarvan kunnen leren. Het gratis toegankelijke Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem en Omstreken, Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.

Ook ondernemende mensen zónder eigen bedrijf zijn van harte welkom.

In het Innovatiecafé ligt de nadruk op de praktijk. Aan het woord komen dus lokale ondernemers die innovatief bezig zijn op het gebied van onder meer duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie, robotica en/of circulariteit. De interviews, die weer geleid worden door Jaap Sluis, gaan over het benutten van kansen, overwinnen van tegenslag, bedenken en realiseren van innovaties en de rol van overheid en onderwijs. De borrel na afloop is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en onderwijs te initiëren of te verdiepen. Deze borrel wordt u aangeboden door Rabobank Haarlem e.o.
Sociëteit Vereeniging fungeert als gastheer, mede omdat veel van onze leden ondernemer zijn.

Het tweede Innovatiecafé wordt geopend door de Haarlemse wethouder Robbert Berkhout, die duurzaamheid, mobiliteit en economie in zijn portefeuille heeft. Daarna vertelt ondernemer Ruud Mudde over zijn SandcleanR, waarmee zwerfafval van stranden kan worden verwijderd.
Voormalig C&A-directeur Pals Brust heeft met UPSET Textiles miljoenen plannen voor het opzetten van een volledig circulaire textielketen.
Niels Lauwers van 30MHz weet alles van sensortechnologie en het optimaal gebruiken van data in de agri-business. De innovatiecolumn komt deze editie voor rekening van Rudy Snippe (Hogeschool Inholland en Nyenrode Business Universiteit).
Verder wordt er aandacht besteed aan het ’Lokaal Klimaatakkoord’ dat de gemeente Haarlem met het Haarlemse bedrijfsleven wil sluiten.
Robbert Mica van VanderSat legt uit hoe dit technologiebedrijf wereldwijd satellietgegevens gebruikt bij het voorspellen van oogsten en overstromingen.

Singer/songwriter Melle Boddaert verzorgt de muziek. Hij is student aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland (piano en gitaar) en brengt werk van anderen en zichzelf ten gehore.

De inloop is vanaf 15:30 uur. De interviews van Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. De toegang is gratis. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom. Wie wil komen, moet zich vooraf aanmelden via onderstaande button.


Tot vrijdag 12 april!