Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > Franse Diner- en filmavond ’Hors Normes’ (besloten)

Franse Diner- en filmavond ’Hors Normes’ (besloten)
donderdag 23 juli 2020
18:30-22:30 uur
Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1
leden: € 17,50
introducees: € 22,50
Reeds aangemeld: 23
inschrijving nog 8 dagen
nog 9 tickets beschikbaarHORS NORMES (THE SPECIALS) is de nieuwe film (2019) van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van INTOUCHABLES). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms INTOUCHABLES, SAMBA en C’EST LA VIE. Hun nieuwste film, HORS NORMES (THE SPECIALS), is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is HORS NORMES (THE SPECIALS), een oprechte film met een inspirerende boodschap.

Ontzaglijk charmant
Vincent Cassel en Reda Kateb spelen twee idealistische zorgwerkers die met zwaar autistische kinderen werken. De tragikomedie is een sympathiek pamflet voor medemenselijkheid en tegen de rigide bureaucratie van het Franse zorgsysteem.

Bruno (Vincent Cassel) ontfermt zich in een krap opvangcentrum in Parijs over een groep zwaar autistische kinderen. Wanneer sluiting van de instelling dreigt – men voldoet kennelijk niet aan de regels – wijst hij de twee inspecteurs die hem in zijn groezelige kantoor komen bezoeken temperamentvol op de foto’s van zijn cliënten aan de wand. Wat zal er met hen gebeuren?

Het Franse diner wordt weer zoals vanouds goed en creatief verzorgd door cuisinier Ton Beeren.

SoMenu:
- Franse uiensoep met gruyere-gratin
- Coque au vin - Gratin dauphinois - Salade
- Moelleux au chocolat

De Filmcommissie programmeert de tweede donderdag van de maand een bijzondere film mét bijpassend diner. Frans, Italiaans, Engels, Iranees, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het diner start om 18.30 uur en de film om 20.00 uur.

In verband met de RIVM-regels slechts 30 plaatsen beschikbaar.

De filmavond is een besloten evenement. Alleen leden en hun introducees kunnen zich aanmelden.
De prijs voor film en diner is voor leden € 17,50 p.p. en voor introducees € 22,50 p.p.