Zilveren pollepel 'Landgoed Groenendaal'

Zilveren pollepel 'Landgoed Groenendaal'

Helaas gaat de Zilveren Pollepel van 20 november niet door.

Uitnodiging
Graag nodigen wij jullie uit om op maandag 20 november heerlijk te genieten van een 4 gangen met bijpassende wijnen. Reserveren is een must en kan via deze website.

Dit keer met Restaurant 'Landgoed Groenendaal'
De eerste vermelding van Groenendaal dateert uit 1634, als François Tierens het ‘huis Groenendaal’ koopt. Daarna duikt ‘Groenendaal’ weer op als in de achttiende eeuw rijke Haarlemse en Amsterdamse kooplieden langs de Herenweg prachtige buitenplaatsen bouwen die dienen als zomerverblijf. Een stuk land genaamd Pauwenbos en de buitenplaats Westberglaan zijn ondertussen bij Groenendaal gevoegd.

De keuken
Als chef-kok René Haak niet ooit een bijbaantje als afwasser had gehad, was de kans groot geweest dat hij dierenarts was geworden.  Gelukkig voor ons en iedereen die lekker geniet van zijn kookkunsten ontstond ‘het vuur’ in de spoelkeuken, toen hij als tiener de koks aan het werk zag. Die hadden al snel in de gaten waar zijn hart lag dus zodra hij zijn eigen werk op orde had, hielp hij mee. Van het een kwam het ander, de droom om dierenarts te worden maakte plaats voor een nieuwe droom: chef-kok.

Na zijn opleiding kan hij direct aan de slag bij de Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans. Daarna maakt hij een klein uitstapje naar Amstelveen om vervolgens zijn ambitie, chef-kok worden, waar te maken bij De Kloosterhoeve in Harmelen. Na een aantal jaar keert hij terug naar het vertrouwde nest en zwaait de scepter bij de Walvis. Er komt een nieuwe uitdaging op zijn pad; een restaurant opzetten bij Schouwburg Het Park in Hoorn.

In het najaar van 2011 krijgt hij de tip om eens bij Landgoed Groenendaal te kijken. Bij de eerste blik op de website is hij direct verkocht, het nostalgische karakter, de sfeer, het past bij hem. Hij besluit om daar te dineren en nog voor het dessert geserveerd wordt weet hij het zeker; Landgoed Groenendaal is zijn volgende bestemming.

De kosten voor deze avond bedragen voor leden € 60,- en voor niet leden € 65,- 
U krijgt daarvoor een avondvullend culinair programma bestaande uit een viergangendiner en bijpassende wijnen.

Locatie:
Societeit Vereeniging, Zijweg 1 te Haarlem
U wordt vanaf circa 18.00 uur verwacht voor het aperitief en omstreeks 19.15 gaan we aan tafel.

Definitieve boekingen worden u in rekening gebracht en kan alleen via de site met Ideal. Wel eerst even inloggen!
LET OP: inschrijven voor de Zilveren pollepel kan tot woensdag 15 november 9 uur!