Drieluik dementie (deel 3)

Drieluik dementie (deel 3)

AANMELDEN VOOR 16 NOVEMBER IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

 

Dementie … en dan? 

Drie informatieve avonden bij Sociëteit Vereeniging

Sociëteit Vereeniging en het Spaarne Gasthuis slaan de handen ineen voor een drieluik over dementie. De bijeenkomsten geven achtereenvolgens achtergronden over de ziekte, de ontwikkelingen rond genezing en zorg en de ethische en praktische kanten van een eventueel zelf gekozen levenseinde.

In Nederland leven ongeveer 260.000 mensen met dementie. Dat aantal stijgt in 2050 tot 400.000. Mensen worden immers steeds ouder. En met de leeftijd neemt de kans op dementie toe. Niet alleen voor de patiënt zijn de gevolgen groot. Dat geldt zeker ook voor familie en omgeving. Bijna iedereen heeft direct of op enige afstand met dementie te maken. Staatssecretaris Van Rijn wil het besef en het begrip van de samenleving voor dementie vergroten. Het Spaarne Gasthuis vindt het belangrijk bij te dragen aan dit doel. 
 

  • Donderdag 16 november: Dementie en het levenseinde 

Panelgesprek over de ethische en praktische kanten. Met onder meer Agnes Wolbert (NVVE), Boudewijn Chabot (psychiater-psychotherapeut, deelnemer maatschappelijke debat zelfgekozen levenseinde), Pia Dijkstra (D66). 

AANMELDEN VOOR 16 NOVEMBER IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Journalist Frénk van der Linden leidt de avonden en biedt gelegenheid voor vragen uit het publiek. 

Op een informatiemarkt is er informatie over onder meer sociale, financiële, juridische, arbeidsrechtelijke en ethische zaken, zorg en ondersteuning. 


Programma

  • 18.00 uur: Inloop met dagschotel voor €15,- (vooraf reserveren)
  • 20.00 - 21.30 uur: Hoofdprogramma 
  • 21.30 – 22.30 uur: Informatietafels en gelegenheid voor individuele vragen 


Locatie
Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, Haarlem
Bushalte Raaksbrug of Ruychaverstraat
Parkeren in garage Raaks (2 minuten lopen)