Art/ cultuur: Frénk van der Linden en Mylou Frencken

Art/ cultuur: Frénk van der Linden en Mylou Frencken

SoArt/Cultuur in de breedste zin van het woord. Cabaret, Toneel, muziek, schrijvers, dichters, etc. 

FRÉNK VAN DER LINDEN EN MYLOU FRENCKEN OVER LEVEN, LIEFDE EN LIJDEN

Frénk van der Linden geldt als één van de beste interviewers in Nederland. Museum De Fundatie in Zwolle wijdt dit najaar een expositie aan zijn journalistieke portretten. Titel: Onder Hollandse Helden. In een nieuw, gelijknamig boek vertelt hij zo eerlijk mogelijk over zijn ontmoetingen met prominente Nederlanders als Johan Cruijff, Neelie Kroes, André Hazes, Ahmed Aboutaleb, Freddy Heineken, Anouk en talloze anderen. Wat speelde zich achter de schermen af? Hoe ging hij in de fout? Waarom was interviewen soms lijden, en soms lust?

Cabaretière Mylou Frencken o.a. bekend als zingende barvrouw in de kennisquiz Met het Mes op Tafel. Zij publiceerde onlangs de veelgeprezen interviewbundel Leven in het Lied, waarin ze collega's als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestein interviewde over hun mooiste nummers. De Volkskrant-recensie was juichend. NRC Handelsblad schreef over haar laatste voorstelling: 'Mylou Frencken blinkt uit in liedjes, luchtigheid en ironie'.

Frénk en Mylou interviewen elkaar over hun leven en werk. Ze moeten precies weten hoe zij elkaar tot openhartigheid kunnen verleiden, want ze zijn geliefden. Sterker, begin 2018 trouwen ze. Een avond vol amoureuze schermutselingen, verluchtigd met live liedjes van Mylou.  

Mylou Frencken (zang, toneel, schrijfster)
Mylou Frencken (Amsterdam, 19 december 1966) is een Nederlandse entertainer; ze speelt voorstellingen, maakt cabaret- programma's, zingt en schrijft teksten. Zo is Frencken columniste voor Esta en het Haarlems Dagblad. Bij de eerste SoCutluur zal Frènk van der Linden, Mylou Frencken interviewen over haar boek "Leven in het lied".

Vooraf kun je genieten van een heerlijke dagschotel.

IN HET KORT
Datum: Vrijdag 1 december

18:00 uur ontvangst
18:30 uur dagschotel
19:30 uur ontvangst gasten
20:00 uur start programma
22:00 uur napraten

Voor: leden en overige belangstellenden
Entree: gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,-
Prijs dagschotel voor leden en niet-leden: € 17,50

Verplicht aanmelden: voor de lezing en voor dagscholtel via de site en betalen via i-deal.
Let op: ook niet leden kunnen zich inschrijven. Via 'ticket kopen' krijgt u het verzoek zich als externe in te schrijven voor een activiteit. U krijg via een mail een inlogcode.

AGENDA 2017/2018
Do 25 januari: Nelleke Noordervliet (schrijfster)
Ma 19 februari: Anne-Wil Blankers (toneel)
Do 26 april: Conny Braam (Anti-apartheidsactivist, journalist, schrijfster)