Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > Diner- en filmavond (besloten) ’SORRY WE MISSED YOU’

Diner- en filmavond (besloten) ’SORRY WE MISSED YOU’
donderdag 8 oktober 2020
18:30-22:00 uur
Sociëteit vereeniging, Zijlweg 1
leden: € 17,50
introducees: € 22,50
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

Bericht van de filmcommissie

Na het vertrek van Ton Beeren als cuisinier voor het diner van de filmavond zal het diner voorafgaand aan de film van oktober worden verzorgd door Merel Steeman. Merel heeft de zaak van Ton overgenomen aan de Wagenweg.
Wij kunnen eenmalig nog dezelfde prijs rekenen voor het diner dat deze keer uit twee gangen zal bestaan, een voor- en een hoofdgerecht. Daarna wordt uiteraard als altijd koffie geserveerd.

---------------------------------------------
So Britse film: ’SORRY WE MISSED YOU’
Ken Loach is in topvorm met deze aanval op flexwerken en de digitale economie die mensen tegen elkaar uitspeelt en keihard chagrijn tot management-filosofie heeft verheven. Maar er zit ook een ontroerende veerkracht in SORRY WE MISSED YOU. De ergste slechterik in deze film is geen mens, maar een apparaatje, nauwelijks groter dan een mobiele telefoon; de scanner waarmee de bezorgingsdienst PDF in Newcastle hun werk moeten plannen. Alles registreert dat ding; de pakketjes, de routes de tijden en de “precisors”: de leveringen die binnen het uur moeten gebeuren. De leveringen leveren meer geld op maar ook meer stress.

Wij volgen in deze film het gezin van pakketbezorger Ricky tot in de absurdste uitwassen van de digitale economie.
Bijvoorbeeld als zij de auto van echtgenote Abbie moeten verkopen (een auto die zij zelf heel hard nodig heeft voor haar werk) om Ricky een bestelbusje te kunnen kopen om de pakketjes te kunnen vervoeren. In dit busje mag hij dan niet zijn gezin vervoeren, omdat dit slecht is voor het imago van het pakketbedrijf. Want Ricky is natuurlijk geen gewone werknemer, neen hij is “frachisenemer” Piepkleine, maar veelzeggende details vullen het van kwaad tot erger verhaal in met authentieke momenten. Kortom; een film die u gezien moet hebben en die u een inkijkje geeft in de wereld van de pakketjesbezorgers. Het verandert uw blik op deze bedrijfstak.

Wilt u eventuele dieetwensen voor de maaltijd bij uw inschrijving duidelijk vermelden onder het kopje Opmerkingen/bijzonderheden, zodat deze wensen adequaat kunnen worden doorgegeven aan onze cateraar.

De Filmcommissie programmeert de tweede donderdag van de maand een bijzondere film mét bijpassend diner. Frans, Italiaans, Engels, Iranees, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het 2-gangen diner start om 18.30 uur en de film om 20.00 uur.

De filmavond is een besloten evenement. Alleen leden en hun introducees kunnen zich aanmelden.


De Sociëteit houdt zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Stoelen op 1,5 afstand!
Door de recente RIVM maatregelen zijn het aantal zitplaatsen gelimiteerd tot maximaal 30 plaatsen.

Kosteloos annuleren kan 48 uur voor aanvang, daarna zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.
Dit in verband met de beperkt (Coronamaatregel) aantal inschrijvingen per activiteit en eventueel onze keukeninkoop.