Agenda | Sociëteit | Zaalverhuur | Clubs | Lid worden | Nieuws | Vacatures | Contact | Login
Agenda > Amerikaanse Diner- en filmavond (besloten) ’Green Book’

Amerikaanse Diner- en filmavond (besloten) ’Green Book’
donderdag 10 september 2020
18:30-22:30 uur
Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1
diner- en filmavond leden: € 17,50
diner- en filmavond introducees: € 22,50
inschrijving gesloten

Bestellen is niet meer mogelijk

EXTRA MEDEDELING
Beste bezoekers van de filmavond donderdag as.

In afwijking van de gewoonte om jullie aan de Zijlweg te ontvangen vanaf 17.30 uur zal de zaal donderdag a.s. pas vanaf 18.00 uur open zijn. We zien ernaar uit jullie weer te ontmoeten.

De filmcommissie.


100ste film!
Green Book is een Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018 onder regie van Peter Farrae. De film is gebaseerd op de vriendschap tussen pianist Don Shirley en diens chauffeur en lijfwacht Tony Lip (de historische uitsmijter en latere filmacteur Frank. Anthony Vallelonga Sr.). De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali en Viggo Mortensen.

In 1962 wordt de Italo-Amerikaanse portier Tony Lip in dienst genomen als chauffeur en lijfwacht van de beroemde Afrikaans-Amerikaanse pianist Don Shirley. Samen reizen zij op concerttournee door de Zuidelijke Verenigde Staten, waar zij meermaals geconfronteerd worden met racisme en strenge segregatiewetten, maar ook met hun tegengestelde persoonlijkheden.

Green Book is één van de meest bekroonde films van de afgelopen jaren, waaronder 5 Oscars.

Met enige trots kondigt de filmcommissie aan dat deze avond gevierd wordt, dat het de 100ste filmavond wordt die in de Sociëteit plaats vond, met alle hulde aan de (inmiddels overleden) Ben van Gelder die destijds met het organiseren is begonnen.

Het Amerikaanse diner wordt weer zoals vanouds goed en creatief verzorgd door cuisinier Ton Beeren.

So Menu:
Voor - Potato green pepper soup
Hoofd - Meat loaf with mashed potato, coleslaw
Na - Oreo-bailey’s tiramisu

Het aantal inschrijvingen zal na overleg met onze manager gefixeerd blijven op maximaal vijftig, dit in verband met de nog steeds vigerende coronamaatregelen. De Sociëteit houdt zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Stoelen op 1,5 afstand!

Wilt u eventuele dieetwensen voor de maaltijd bij uw inschrijving duidelijk vermelden onder het kopje Opmerkingen/bijzonderheden, zodat deze wensen adequaat kunnen worden doorgegeven aan onze cateraar.

De Filmcommissie programmeert de tweede donderdag van de maand een bijzondere film mét bijpassend diner. Frans, Italiaans, Engels, Iranees, de mogelijkheden zijn eindeloos. ZAAL OPEN VANAF 18.00 UUR. Het diner start iets later dan 18.30 uur en de film om 20.00 uur.

De filmavond is een besloten evenement. Alleen leden en hun introducees kunnen zich aanmelden.
De prijs voor film en diner is voor leden € 17,50 p.p. en voor introducees € 22,50 p.p.

Let op: Afmelden is kosteloos mogelijk tot 48 uur voor aanvang.